tiistai 10. maaliskuuta 2009

Kameleontin kylassa


Naapuriimme muutti kaksi kameleonttia, tai etta onhan ne voineet siella asua jo kauemminkin, mut eilen aamulla kun laakarin kierto peruuntui akillisen keisarinleikkauksen edessa, keittajamme tuli kysymaan jotta ollaanko nahty kameleonttia koskaan. Ensimmainen kosketus siisteihin elaimiin ! Siina se aamupaiva menikin seuraillessa kameleontteja ja kylla on hauskannakoisia elaimia. Liikkuu niin huomaamatta ja jos vahaksikin aikaa laskee sen silmista niin kameleontti haviaa samantien sinne pensaaseen. Taman jalkeen sita saa ettia taas pari minuuttia ja sen loytaa aivan siita silmien alta.

Maanantaina sitten paastiin kylla oikeiden toidenkin touhuun. Ei ihan oman alan tosin, mutta tulipa taas opittua ! Paastiin seuraamaan aitiys- ja lapsiosastolle, tavallaan synnytysvalmennusta ja vastaavaa. Ensin meni taas puolisen tuntia kun puhuttiin pelkastaan Lugandaa, mut tosin sielta ymmarsi jo muutaman sanan. Ei tosin millaan viela kokonaisuuksia. Seurasin muutaman rokotustilanteen, mika naytti tosi kurjalta. Tavattoman paksulla piikilla ja niin pikkuisia lapsia. Mutta sitten ! Paastiin siihen sister Faustan vastaanotolle ja Fausta laitto kaikki hommiin. Vuorotellen palpoitiin odottavia aiteja ja tunnusteltiin mahasta ensin, etta onhan siella lapsi. No loytyhan se paa mahasta ja jalatki kunhan uskalti vaan reippaasti tunnustella. Sen jalkeen piti laskea monennellako viikolla raskaus on menossa. Palpoitiin, etta missa loppuu lapsi ja navan kohdalla ollaan 22 viikolla ja siita yks sormi rintakehaan kohti on aina kaks viikkoa. Sitte viela sellasella totterolla piti loytaa lapsen sydamenaanet ja miten hyvalle tuntu ku nekin loyty ! Tosin aika tsagalla meni.

Huomenna keskiviikkona sit mennaan ensimmaista paivaa tuonne uuteen harjottelupaikkaan Kampiringisaan. Mun lisaks siella surorittaa harjottelun kaks yhteisopedakogiaikuisopiskelijaa. Kampiringisassa opn 208 katulasta, suurin osa pikkurikollisia. Ialtaan 4-18-vuotta ja monenlaisia onglemia varmasti seuraa. Harmi toisaalta etta harjottelupaikoissa viipyy vaan pari viikkoa korkeintaan, kun kerkeaa ehka juuri aloittaa hommat ja sit pitaa jo siirtya uuteen paikkaan, jossa totutteluun menee taas oma aikansa. Tosin todella avartavaa nahda myos useampia paikkoja.

Niin nyt sain muutettua tuon kommentointihomman, eli pitais pystya kommentoimaan vapaasti eika tarttee logata mihinkaan. Ja aidille tiedoks et klikkaa tuosta tekstin alta niita kommentteja ja sen jalkeen kirjottaa sinne tekstin alle kommenttikohtaan jotain mukavaa ja rakkaita terveisia toivoo aiti ja sit valitsee siita valikosta et anonyymi jne. Ni olis kiva saada kommentteja jea sielta Suomesta ja muualtaki, joten kommentoikaa vapaasti !! Ens kerralla sit skandeilla niin on helpompi lukee.

8 kommenttia:

 1. Mie ainakin luen ahkerasti tätä. Aivan ihania kuvia! Ja noitatohtori on miun suosikki!

  Pidä lippu korkealla!

  Meri

  VastaaPoista
 2. Kamelonttinen! onpas kyllä hienon näkönen otus. Ja hienoja kuvia muutenkin. Pieni ikävän kirpasuhan tossa lukiessa tulee, mutta hienoa et oot päässy sinne noin upeeseen paikkaan!

  busss
  soila

  VastaaPoista
 3. pelastit miun räntäsadepäivän, jossa kaikki on mennyt tähän asti ihan pieleen. Mutta nyt tuli hyvä mieli kun mietin sitä kameleonttia ja hauskalta kuulosti tuo, kun ootte siellä laskeneet raskausviikkoja tunnustelleet mahoja.

  nyt lähen vastustamaan kaupungin parkkihallisuunnitelmia.
  hyviä päiviä!

  reetta-sisko

  VastaaPoista
 4. Voi ihana poika. Ylpee oon siusta kun olet noin keskellä erilaista elämää oppimassa ihan näitä kuitenkin elämän perusasioita, toisista huolehtimista ja syntymää ja lapsista huolehtimista. Ja ihmisyyttä. Ja miten vähällä voi toista paljon ilahduttaa kuten kertomalla että naapurissa on kameleontti. ...nyt paistaa aurinko ja öisin miihku haluaa ulos kun mä en ehi sitä päivällä lenkitellä....semmosia...äiti

  VastaaPoista
 5. Lämmittää sydäntä, kun huomaa, että kuinka paljon nautit siellä ihmisistä, eläimistä, kuvaamisesta,, ja ennen kaikkea auttamisesta.
  Ollaan ylpeitä siusta!<3
  -Joni K

  VastaaPoista
 6. jes, mukava kuulla ! kiitti joni !

  -olli

  VastaaPoista
 7. Moi Olli!
  Nii mitä sie oikeen opiskelitkaan?
  Kadena luen mitä kaikkee pääset näkemään ku ite nössöilin enkä lähtenu vaihtoon :)
  Niitä sairaaloita ei varmaan saa kuvata sisältä? Tsemppiä niitten poikien kanssa!
  -Katsku

  VastaaPoista
 8. Kylla noissa sairaaloissaki voi kuvata, ei taalla nii tarkkoja olla ku Suomessa. Toimintaterapiaa jo OJ!! eiks enaa onnistu vaihtoon lahto, se kyll kandee aina jos on mahis !

  /olli

  VastaaPoista